Träningsmatch i vinterkyla och snöyra mot BK30 som var mittenlag i fyran förra säsongen.
Förutom egna spelare så hade vi med fyra provspelare: Patient, Sinan, Daoud och Ivan.
Muaz och Linus S stod varsin halvlek.
Dessutom debuterade Dennis, vårt nyförvärv från Ekberga.
Vi hade riktigt bra presspel i första halvlek och skapade många omställningslägen.
Och Patient som ju spelade med oss säsongen 2021 visade att han har utvecklats mycket i Hallstahammar 2022.
Han var klinisk i avsluten och satte tre av tre chanser!
BK30 gjorde också ett mål så ställningen var 3-1 till Oden i paus.
1:a halvlek
7' Lukas Schweitz i BK30 bryter in från vänster och avlossar ett skott som Muaz räddar
10' Karwan får ett läge på halvvolley och träffar målet men målvakten räddar
12' Dennis skjuter en stenhård frispark, en riktig knuckleball som målvakten enhandsräddar till hörna
15' Sinan spelar fram Erik som skjuter och målvakten gör en ny enhandsräddning till hörna
17' 1-0 Oden genom Pasi (assist Karwan). Bollvinst på mittfältet av Dennis som spelar fram till Karwan som hittar Pasi med ett smart instick och Pasi är kylig i avslutet som han placerar förbi målvakten som är på väg ut för att täcka
20' 1-1 BK30. Egentligen en ickechans på ett inlägg som Muaz missar vilket ger öppet mål för BK30-spelaren som får en lätt uppgift att skicka in bollen i tomt mål
21' Sinan spelar fram Pasi till ett friläge men mittbacken i BK30 gör en fin brytning till hörna
22' Gult kort på Johan som stoppar en farlig kontring och "tar en för laget"
23' Snabb kontring av BK30 och ett mycket bra skott som Muaz enhandsräddar vid stolproten till hörna!
24' Hörnan är hård och inåtskruvad och Muaz missar utboxningen vilket resulterar i ett skott som Oscar täcker liggande med bröstet/magen, annars mål där
29' 2-1 Oden genom Pasi (assist Karwan). Här kontrar vi på en hörna för BK30, Karwan sätter en perfekt djupledsboll till Pasi som sprintar förbi mittbacken och rundar målvakten som är på väg ut och avslutar med att rulla in bollen i tomt mål!
35' Vi kontrar på vänsterkanten genom Casper som slår ett inlägg till Karwan som skjuter och målvakten gör en bra räddning
36' Gult kort på spelare i BK30 för fällning bakifrån
37' Dennis tar även denna frispark som studsar farligt vid stolproten men målvakten lyckas styra bollen till hörna
40' 3-1 Oden genom Pasi (assist Erik). Riktigt fint anfall med väggspel och onetouch som avslutas med att Erik skarvar bollen i sidled till Pasi som återigen är klinisk i avslutet och gör hat trick innan pausvilan!

Några planerade byten i halvtid: Leo in istället för Casper, Eddie istället för Sinan. Samt Linus in i mål istället för Muaz.
BK30 satte in några av sina bästa spelare i andra för att försöka vända matchen i medvind. De hade också mer bollinnehav än oss men vårt försvar med Hadi, Jocke J och Oscar centralt spelade oerhört starkt. Och Linus tog hand om de avslut som BK30 ändå fick till.
Vi var effektiva idag och utnyttjade en stor andel av de målchanser som vi skapade.
Dennis fick göra mål i sin debut för oss när han styrde in Karwans precisa inlägg på halvvolley, mycket snyggt! Det var även Karwans tredje assist i matchen!
Med några minuter kvar gjorde även Casper sitt debutmål för oss när han drog till med vänstern på Pasis passning snett inåt bakåt!
Så 5-1 blev slutresultatet i en match där BK30 hade större bollinnehav men vid var fruktansvärt effektiva i vårt anfallsspel och grymt stabila i försvarsspelet!
Vi ger beröm till hela laget, inklusive Felipe, Daoud och Ivan som kom in sista 20 minuterna och visade att de håller en hög nivå.
2:a halvlek
6' Snabb kontring på vänsterkanten genom Leo som passar till Eddie som sedan lägger fram till Johan som kommer på överlapp, snyggt inlägg av honom till Eddie som kommer framstörtande men tyvärr styr bollen över ribban med pannan
9' Snabbe Pasi spurtar förbi mittbacken igen och kommer fri med målvakten, försöker lägga den mellan benen på honom men han får ihop dem och räddar
10' BK30 kommer på en kvick spelvändning och tar sig fram till ett bra avslut som Linus gör en kvalificerad räddning på
19' Azeez som spelade med oss förra säsongen men nu kör med BK30 tar sig fram till ett skott, riktigt bra träff men Linus gör en nästan omöjlig räddning vid stolpen till hörna!
23' 4-1 Oden genom Dennis (assist Karwan). Perfekt inlägg och skott på uppstuds i krysset!
27' Ny målchans för BK30, en halvvolley som Linus räddar
39' Gult kort på nr 10 i BK30 för protest mot domslut
41' Eddie spelar till Erik som skjuter över i bra läge
42' 5-1 Oden genom Casper (assist Pasi). Bra prestation av Pasi som tar sig fram längs kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Casper som drar till en vänster yttersida som skruvar sig in i högra hörnet!
44' Ivan spelar fram Eddie som kommer fri med målvakten och försöker chippa bollen över målvakten men den blåser uuppåt i motvinden och över ribban

På det stora hela en mycket bra prestation av laget och det gav också ett bra resultat.
Vi kommer att lägga in ett antal träningsmatcher under vintern för att motivera spelarna samt få möjlighet att utvärdera provspelare under match.